Below some interesting links. Some of them are in Dutch. I regularly update this page. So feel free to come back again.

Naam

Link

WordPress

 • Great for creating websites / blogs
http://wordpress.com
Canva

 • Love this web app for creating content
http://canva.com
Vrouw en kanker

 • Website in Dutch about women and cancer. It’s managed by the surgeon that operated on me.
http://www.vrouwenkanker.be
jeanka.nl

 • My own website, only in Dutch.
http://jeanka.nl
AtyJean

 • Only in Dutch. AtyJean is a co-operation between my dear business partner AtynaWérkt and jeanka.nl
http://atyjean.nl
ADRZ

 • Website of our local hospital
http://adrz.nl
AZ Sint Lucas http://www.azstlucas.be/
Fysiotherapie Rozengracht http://www.fysiorozengracht.nl
Office 365 https://office.com/
Sway.com http://sway.com
Evernote http://evernote.com
Trello http://trello.com

Welcome

I blog about my work and hobbies; why I enjoy them both so much and about being ill and taking a long time to recover. About being a posidiva; I’m have a positive look at life in general. I just love apps, social media, WordPress and using colour in all different usages. If you follow my blog and on social media you will never have a dull moment.

Living life to the max

During my life I gathered a great deal of different experiences. Last year someone advised me to start blogging about it. At first I just didn’t know where to start. However, becoming ill started the ball rolling.

Last year I was diagnosed with ovarium cancer. It brought my life to a standstill. After a while you pick up the pieces and start a fight to heal and recover and to stay positive despite the difficult moments.

I’m not very good at resting, I’m a busy bee. Being ill and during the recovery period right now, I discovered a long lost passion. Drawing and being creative online and offline. So I started doodling again. Some examples can be found at my site.

Hieronder vind je links van sites die ik vaak gebruik of waarover ik heb geschreven in mijn blogs. Regelmatig vul ik deze pagina aan met nieuwe links.

Naam

Link

WordPress

 • Voor het maken van websites / blogs
http://wordpress.com
Canva

 • Voor het ontwerpen content
http://canva.com
Vrouw en kanker

 • Website van mijn arts in België
http://www.vrouwenkanker.be
jeanka.nl

 • Mijn website voor abonnementen onderhoud websites, social media
http://jeanka.nl
AtyJean

 • Samen met zakenpartner geef ik workshops over WordPress, social media en inspirerend werken
http://atyjean.nl
ADRZ

 

http://adrz.nl
AZ Sint Lucas http://www.azstlucas.be/
Fysiotherapie Rozengracht http://www.fysiorozengracht.nl
Office 365 https://office.com/
Sway.com http://sway.com
Evernote http://evernote.com
Trello http://trello.com

Schrijven heb ik altijd al gedaan. Als kind herinner ik me dat ik al lopend naar school droomde van het kunnen lezen en schrijven. De lessen schrijven op de basisschool vond ik fantastisch. Ik deed altijd heel erg mijn best om het zo mooi mogelijk te doen.

In het laatste jaar van de mavo kregen we een leraar Nederlands die mij heel goed kon motiveren en hij gaf me het zelfvertrouwen dat ik nodig had om een goed opstel te kunnen schrijven. Hij bracht me de liefde voor het Nederlands bij. Later toen ik de opleiding Directiesecretaresse volgde bij Schoevers in Tilburg, deed de leraar Nederlands aldaar hetzelfde. Hij was zo gepassioneerd over het Nederlands dat ik het steeds leuker ging vinden.

Behalve stukjes voor mezelf schrijven over vakanties, dagjes uit en gebeurtenissen in mijn leven, was ik er voor mijn werk niet mee bezig. Het bleef echter wel knagen.

Toen ik in 2011 mijn huidige huis liet renoveren heb ik voor familie en vrienden een blog bijgehouden. Ik kreeg daarna de vraag of ik weer zou gaan bloggen. Men vond mijn stukjes zo leuk om te lezen.

Op mijn websites jeanka.nl en AtyJean heb ik wel stukjes geschreven. Maar omdat er andere prioriteiten waren, gebeurde dit op ad-hoc basis.

Tijdens mijn ziekte kreeg ik weer de behoefte om te gaan bloggen. Als je ziek bent heb je tijd genoeg om na te denken wat je echt wilt doen. Dat is voor mij schrijven. Voor mezelf en voor anderen. Ik merk dat hoe meer ik schrijf, hoe meer inspiratie ik weer krijg. Ik geniet!

Naast het schrijven vind ik illustreren ook heel erg leuk. Ik heb handlettering opgepakt. Vroeger tekende ik letters met mijn vader voor in de etalage van zijn winkel. Nu mag ik er meer creativiteit in gooien. En ik ben ook bezig met het leren omgaan met Adobe Photoshop en Lightroom. In mijn eigen blog combineer ik beiden zoveel mogelijk.

Met mijn blog wil ik mijn levens- en werkervaring met jullie delen. En wil je meer weten over een onderwerp waar ik over schrijf, geef je dan op voor workshop of nodig me uit voor een lezing. Op de site vindt je hierover meer informatie.

Welkom

Ik blog over mijn werk en mijn hobby’s; waarom ik het zo leuk vind om te doen; over ziek zijn met veel ups en een paar downs. Hoe moeilijk het is om van een ziekte als kanker te herstellen en waarom ik positief in het leven sta. Tussendoor gooi ik er nog wat weetjes in over social media, WordPress, kleurgebruik voor op websites bijvoorbeeld en handige apps.

Levenservaring

Ik heb veel ervaring opgedaan in mijn werk en persoonlijk. Vorig jaar kreeg ik een tip van iemand die me adviseerde om erover te gaan bloggen. Dat advies heb ik te harte genomen.

Eind 2016 kreeg ik de diagnose eierstokkanker. Je leven staat dan even stil. Na een tijdje pak je het weer op. Over ziek zijn, ervan herstellen en positief blijven in het leven blog ik. 

Daarnaast ben ik weer druk bezig met het creatief bezig zijn en ben ik met mezelf een uitdaging aangegaan om iedere dag een doodletje (tekeningetje) te publiceren. Mijn doodletjes zijn meer dan alleen tekeningetjes geworden. Ze bevatten ook wat mij die dag gelukkig maakte en vaak tips hoe ik ze heb gemaakt. Want creatief bezig zijn op papier en op de computer vind ik zo leuk om te doen.


Een wens gaat in vervulling

Ik ben Jeanka Weijens. In Jeanka’s Blog schrijf ik over gebeurtenissen in mijn leven op een positieve en kleurrijke manier. Dit is een lang gekoesterde wens. 

Cadeautje?

Ze zeggen weleens dat negatieve gebeurtenissen in je leven een cadeautje zijn. Ik kan daar nu over meepraten en ik geloof daar ook heilig in. (more…)