Missie

Schrijven heb ik altijd al gedaan. Als kind herinner ik me dat ik al lopend naar school droomde van het kunnen lezen en schrijven. De lessen schrijven op de basisschool vond ik fantastisch. Ik deed altijd heel erg mijn best om het zo mooi mogelijk te doen.

In het laatste jaar van de mavo kregen we een leraar Nederlands die mij heel goed kon motiveren en hij gaf me het zelfvertrouwen dat ik nodig had om een goed opstel te kunnen schrijven. Hij bracht me de liefde voor het Nederlands bij. Later toen ik de opleiding Directiesecretaresse volgde bij Schoevers in Tilburg, deed de leraar Nederlands aldaar hetzelfde. Hij was zo gepassioneerd over het Nederlands dat ik het steeds leuker ging vinden.

Behalve stukjes voor mezelf schrijven over vakanties, dagjes uit en gebeurtenissen in mijn leven, was ik er voor mijn werk niet mee bezig. Het bleef echter wel knagen.

Toen ik in 2011 mijn huidige huis liet renoveren heb ik voor familie en vrienden een blog bijgehouden. Ik kreeg daarna de vraag of ik weer zou gaan bloggen. Men vond mijn stukjes zo leuk om te lezen.

Op mijn websites jeanka.nl en AtyJean heb ik wel stukjes geschreven. Maar omdat er andere prioriteiten waren, gebeurde dit op ad-hoc basis.

Tijdens mijn ziekte kreeg ik weer de behoefte om te gaan bloggen. Als je ziek bent heb je tijd genoeg om na te denken wat je echt wilt doen. Dat is voor mij schrijven. Voor mezelf en voor anderen. Ik merk dat hoe meer ik schrijf, hoe meer inspiratie ik weer krijg. Ik geniet!

Naast het schrijven vind ik illustreren ook heel erg leuk. Ik heb handlettering opgepakt. Vroeger tekende ik letters met mijn vader voor in de etalage van zijn winkel. Nu mag ik er meer creativiteit in gooien. En ik ben ook bezig met het leren omgaan met Adobe Photoshop en Lightroom. In mijn eigen blog combineer ik beiden zoveel mogelijk.

Met mijn blog wil ik mijn levens- en werkervaring met jullie delen. En wil je meer weten over een onderwerp waar ik over schrijf, geef je dan op voor workshop of nodig me uit voor een lezing. Op de site vindt je hierover meer informatie.